Sunday, 2024-12-01, 6:30 AM
Main Sign Up RSS
Welcome, Gost
[ New messages · Members · Forum rules · Search · RSS ]
  • Page 1 of 1
  • 1
Forum moderator: HappyFuneral  
Jevreji i svinjetina
HappyFuneralDatum: Friday, 2010-03-26, 9:35 AM | Poruka # 1
General-Major
Group: Moderatori
Nagrade: 2
Reputacija: 1
Status: Offline
Primetio sam da ljudi bas i ne znaju da je Jevrejima zabranjeno da jedu svinjetinu, a da su kasnije to prihvatili i Muslimani, jer je Islam, kao i Hriscanstvo, nastalo iz Judaizma....

Jos kada su Jevreji bezali iz Egipta prema Izrailju, Bog je rekao da svinjsko meso ne treba da jedu jer:

Jahve reče Mojsiju i Aronu: (7) A svinja, iako ima papak, i to papak razdvojen, ne preživa - za vas je nečista.

Svinja je zivotinja koja se valja u svojim govnima, blatu... koja cesto pojede ono sto izbaci iz sebe i zato nije zdravo da se jede svinjsko meso.

Kasnije je sveti Petar ukinuo ovo pravilo, iako proroci u Starom zavetu proricu vecnu smrt onima koji jedu svinjsko meso.

To je i jedan od razloga sto Jevreji ne smatraju Isusa mesijom, jer su on i njegovi sledbenici prekrsili gomilu svetih zakona iz Tore i njihovim dolaskom se nije ostvarilo skoro pa ni jedno prorocanstvo Starog zaveta...

zlocesta_curaDatum: Monday, 2010-03-29, 4:29 PM | Poruka # 2
Pukovnik
Group: Administratori
Joj ova je tema zbog mene stavljena, Happy i ja sam tebi nesto napravila tj. Nidzo ti je napravio na moju zapovest....

HappyFuneralDatum: Tuesday, 2010-03-30, 7:52 AM | Poruka # 3
General-Major
Group: Moderatori
Cek da nadjem to smile

• Page 1 of 1
  • 1
Search: