Thursday, 2024-03-28, 11:57 AM

BandaTeam

Our poll
Glasanje
1. Perfektan
2. Dobar
3. Grozan
4. Nije los
5. Los
Ukupno Odgovora: 27
Statistics
Site menu
Log In
Chat Box
200
Help
Search
Site friends
  • Official Blog
  • uCoz Community
  • FAQ
  • Textbook
  • [ New messages · Members · Forum rules · Search · RSS ]
    • Page 1 of 1
    • 1
    Forum moderator: zlocesta_cura  
    Forum » Mentalno i fizicko zdravlje » Horoskop » Egipatski horoskop
    Egipatski horoskop
    zlocesta_curaDatum: Monday, 2010-03-29, 5:37 PM | Poruka # 1
    Pukovnik
    Group: Administratori
    Poruke: 155
    Nagrade: 2
    Reputacija: 1
    Status: Offline
    Egipatski horoskop je jedan od najstarijih horoskopa. Još i drevni faraoni su ga koristili da lakše upravljaju velikom zemljom, i olakšaju položaj svog naroda. Cak i tada je korišcen da olakša ljubavne muke, i mi danas ga koristimo za iste svrhe.

    Podeljen je u dvanaest znakova, i svakim znakom gospodari jedan bog.
    Na osnovu sledece tabele lako cete otkriti koje božanstvo vas štiti, i šta vam savetuje za lakši ljubavni život ( s obzirom da necete upravljati velikim zemljama).

    1. Ako ste roðeni izmeðu 01. januara i 02. februara štiti vas Bog proroka - AMON;
    2. Ako ste roðeni izmeðu 03. februara i 04. marta štiti vas Bog svete reke Nil - SEBEK;
    3. Ako ste roðeni izmeðu 05. marta i 09. aprila štiti vas Bog plodnosti i bujne vegetacije - OZIRIS ;
    4. Ako ste roðeni izmeðu 10. aprila i 02. maja štiti vas Bog istine - PTAH (cita se Pta);
    5. Ako ste roðeni izmeðu 03. maja i 16. juna štiti vas Bog života - HORUS;
    6. Ako ste roðeni izmeðu 17. juna i 21. jula štiti vas Boginja ljubavi - prelepa NEFTIS;
    7. Ako ste roðeni izmeðu 22. jula i i 18. avgusta štiti vas Bog munje i oluje - SET;
    8. Ako ste roðeni izmeðu 19. avgusta i 21. septembra štiti vas Bog zaštitinik - ANUBIS;
    9. Ako ste roðeni izmeðu 22. septembra i 15. oktobra štiti vas Bog Sunca - RA;
    10. Ako ste roðeni izmeðu 16. oktobra i 09. novembra štiti vas Boginja cuda - IZIDA;
    11. Ako ste roðeni izmeðu 10. novembra i 03. decembra štiti vas Bog svetlosti, mudrosti i magije - THOT (cita se Tot);
    12. Ako ste roðeni izmeðu 04. decembra i 31. decembra štiti vas Boginja muzike i umetnosti - HATOR.

    AMON

    01. januar - 02. februar

    U ljubavnom životu vas štiti Amon - Bog proroka. Svojim šticenicima on daje talenat da se istinski zaljube na prvi pogled i to u pravu osobu.
    Kada se to dogodi, a obièno je u putanju neko javno mesto, osobu svog života osvajate tako što jednostavno sednete kraj nje i zracite srecom.
    Ona tada, jednostavno nije u stanju da odoli tolikoj pozitivnoj i privlacnoj energiji.
    Uporni ste, ali i nenametljivi. Svoju volju sprovodite tiho i polako. Na prvi pogled izgledate hladni, ali u suštini gajite duboka osecanja do kojih
    treba prodreti. Ponekad, cak i izgledate nezinteresovano, što je samo maska za snažnu emotivnost. Jer vi ste privržena i odana osoba koja u ljubavi ume da ide na sve ili ništa. Naravno, za uzvrat, takoðe tražite mnogo. Vi ste obicno ljubitelj ciganske muzike, koja vam u dobroj atmosferi budi nostalgiju i cini vas sentimentalnim i razneženim. Ne tolerišete nevernost. U lošim ljubavnim odnosima, umete na vreme da reagujete i prekinete veze koji nemaju buducnost. Posesivnost može biti cesta crta razdora u vašim vezama.
    Vaša boja je zlatna, a oružje kojim zavodite - vaša pamet i poslovna uspešnost.

    SEBEK
    03. februar - 04. mart
    Veoma cenite lepotu i umetnost. Ponekad vas spoljašnja lepota i sjaj mogu sasvim zaslepiti. Ipak vi spadate meðu najnaprednije osobe kada je rec o
    emocijama i seksualnosti. Originalni ste i neponovljivi. U emotivnim vezama imate najviše potrebu za za intelektualnom razmenom i prijateljstvom. Osim toga ste i radoznali i ne volite da se vezujete za samo jednu osobu. Narocito u mladosti, skloni ste eksperimentisanju, pre svega na seksualnom planu. U svojoj potrazi za srodnom dušom spremni ste sve da probate. Radoznali ste i spremni uvek da proširite svoje vidike. Brzog ste uma, dobrog zapažanja i imate širok krug prijatelja. Veoma ste iskreni u emotivnim odnosima i ne podnosite laži i mutne situacije.
    Sebek je Bog - krokodil, cuva svetu reku Nil i blago drevnog Egipta. Za vas je sacuvao umetnost da sa voljenom osobom ostvarite harmoniju i sklad. Jer, vi kad naiðete na pravu osobu, onda se vezujete za citav život. Tada ne postoji privrženija osoba od vas. Vaša boja je plava, a oružje kojim zavodite - vaša originalnost.

    OZIRIS

    05. mart - 09. april
    Vrlo ste romanticni i senzualni. Izuzetno ste skloni idealizaciji ljubavnog partnera i ljubavnog života uopšte, pa se može dogoditi da budete i razocarani. U mladosti vam sigurno ne ginu >reke< suza zbog prevelikih emocija. Prvo što morate da naucite je da razdvajate stvarnost od lepih želja i maštanja. Puni ste razumevanja za druge i možete biti izrazito produhovljeni. Neophodni su vam ljubav i nežnost, jer se bez njih osecate izgubljenim. Cesto imate izraženu intuiciju i veoma volite prirodu, poeziju i životinje. U prirodi se osecate na svom terenu i kao kod kuce. Ne volite zatvorene prostore i atmosferu zagušljivih gradova. Potrebno vam je mnogo vremena da se zaista zaljubite. Ali zato kada se ljubav rodi vreme radi za vas. Vaša ljubav je cvrsta i pouzdana. Jer vi ste izuzetno osecajni, odani i strastveni. Vi ste idealan partner svakoj osobi koju zaista volite.
    Štiti vas Oziris - Bog plodnosti i savetuje da za srecu u ljubavi oblacite garderobu indigo boje. U zavoðenju koristite svoje najjace oružje -senzualne oci.

    PTA
    10. april - 02. maj
    U ljubavi ste impulsivni i puni zahteva. Iskreni ste, otvoreni, lojalni, pa cak i naivni. Pta je Bog Istine i vi ne pristajete na odnose koji nisu sasvim iskreni. Obicno nemate mnogo strpljenja i zbog svojih zahteva i impulsivnog reagovanja lako raskidate. Ponekad umete da budete prgavi i neugodno iskreni. Mislite da je najbolje sasuti istinu u oci bez obzira na posledice. U mlaðim godinama ljudi po zaštitom Boga Pta umeju da promene mnogo partnera u svojoj potrazi ta >pravom< osobom. Uostalom, vrlo cesto se i zaljubljujete. Umete da se zaletite i retko razmišljate o posledicama svojih postupaka. Vaša strast je direktna i vi sve želite >sad i odmah<. U izboru bracnog partnara ipak umete da donesete i neke sasvim prakticne odluke. Obicno birate osobu koja cvrsto stoji na zemlji i na koju se možete sasvim osloniti. Želite da bude stalno u vašoj blizini i da ceni ono što i vi - pre svega iskrenost i pouzdanost.
    Kada ugledate osobu svog života necete morati mnogo da insistirate, sve æe iæi samo od sebe. Vaše najjace oružje je osmeh, a boja crvena.

    HORUS

    03. maj - 16. juni
    U ljubavnom pogledu ste ponekad slicni leptirima. Nestalni ste i ne volite cvrste veze. Privlace vas avanture i nova poznanstva. Skloni ste da žrtvujete i svoju sigurnost u ime neceg novog, cak i kada time pravite neku glupost. Rado se upuštate u avanture na putovanjima, ili sa nepoznatim osobama. Uradicete sve da zadovoljite svoju radoznalost. Posedujete strastvenu prirodu i oci koje su uvek žive, pokretljive i obièno svetle. Život, i ljubav za vas su stalno traganje i nalaženje partnera, i u jednom trenutku svaki od njih je >onaj pravi<. Za pravu ljubav je potrebno da se pojavi snažna i stabilna osoba. Neko ko može da ukroti ovaj nemirni duh, a ipak da vam pruži uzbuðenja koja volite. U svakom slucaju vas ne sme niko ogranicavati. Posesivne osobe vas guše i ne razumete se. Na srecu,vi obicno osetite odmah takve osobe i klanjate ih se. U ljubavnom zavoðenju koristite sve sposobnosi, a najviše svoj bogati duh.
    Boja cilibara vašem izgledu donosi notu nežnosti.

    NEFTIS
    17. juni - 21. juli
    Predivna Neftis vlada ovim, možda najromanticnijom znakom. Njena deca su neverovatno odana svojim ljubavnicima, postajuci sa onima koje vole jedno telo i jedna duša. Senzualni ste, strastveni i vrlo emotivni. U potrazi za pravom osobom ponekad se dogodi da >izgubite kompas< i pocnete da lutate od jedne osobe do druge. Vama su ljubav i nežnost potrebniji nego bilo kom drugom znaku, ali za uzvrat isto dajete. Ponekad ste preterano skloni sanjarenju, ali ako vam se pruži prilika, svoje snove umete da prenesete i u javu. Veoma ste kreativni i potrebno vam je više nacina da biste se izrazili. Najcešce je to kroz neki oblik umetnosti.
    Zbog preosetljivosti i ranjivosti morate biti veoma pažljivi pri izboru partnera sa kojim cete provesti ceo život. Morate pronaci nekog ko je podjedanko pažljiv i odan kao vi, jer možete biti i iskorišceni.
    U zavoðenju se oslonite na svoj izgled, i istaknite ga uz pomocu bele garderobe i svih pastelnih boja.

    SET

    22. juli - 18. avgust
    Imate vrlo živ temperament, a vaša osecanja su uzvišena i dostojanstvena. Set je Bog munje i oluje, i vašim osecanjima daje notu žestoke strastvenosti. Ne predajete se lako i od partnera ocekujete maksimalno angažovanje. Stalno sanjate o strasti i romanticnim doživljajima. Vaši kriterijumi su ponekad toliko visoki da radije sedite i maštate, nego da se prepusite nekom ko ce vas samo polovicno zadovoljiti. Potrebna vam je osoba uravnoteženog karaktera i temperamenta koja ce umeti da izaðe na kraj sa vašim žestokim osecanjima. Ipak, vi niste posesivni i umete vrlo emancipovano da se postavite. Volite da se ponosite partnerom i da vas on sa svoje strane obasipa pažnjom i poklonima. Kada zaista volite onda se potpuno posvecujete partneru i angažovano radite na vašoj vezi. Nesigurnije osobe lako možete uplašiti vašim sigurnim i nadasve aktivnim stavom prema svetu i prema vezi.
    Osvajate svojom dostojanstvenom pojavom i aristokratskim držanjem. Vaše boje su boje sunceve svetlosti: narandžasta i zlatna.

    ANUBIS

    19. avgust - 21. septembar
    Anubis je Bog Zaštitnik i vama je gotovo osiguran srecan i miran ljubavni život.
    Vrlo ste odgovorni, inteligentni i pošteni. Emotivni ste i romanticni, ali vam ponekad nedostaje inicijative. Morate uložiti malo više energije i entuzijazma kada tražite partnera svog života. U stanju ste dugo, dugo nekoga da volite bez ikakovog pokušaja da mu se približite i zapocnete neku vezu.
    Ljubazni ste i diskretni, i nije vam uvek lako da se nametnete bez obzira na vaše neosporne vrednosti. Narocito u mladosti skloni ste da previše ocekujete, i u jednom trenutku se morate >spustiti na zemlju< i odluciti za jednu osobu, koja, ipak, ima i poneku manu. Tražite osobu koja ce umeti da otkrije vaše kvalitete. Želite postepeno ljubavno zavoðenje, i u vezi ocekujete pre svega sigurnost. Prava osoba za vas je ona koja ima i neku tajnu u sebi i koja ce vam dozvoliti da je stalno iznova otkrivate i svakodnevno se sve više zaljubljujete. Vaše veze su uvek vremenom sve jace.
    Vaša boja je teget, a oružje - inteligencija i duh.

    RA

    22. septembar - 15. oktobar
    Vaše emocije su delikatne, odmerene, pune pažnje i ljubaznosti.Retko kad vam se dešava da uletite u neku vezu glavom bez obzira, a avanure su same po sebi iskljucene. Volite romanticnu atmosferu i maštovite ljubavne igre da biste se osecali sasvim ispunjeni. Sigurno je da necete imati problema da naðete osobu svog života, jer ste vi osoba koja je idealna za život udvoje. Vrlo ste osetljivi na komplimente, rado ih rimate i dugo ih pamtite. Romanticna atmosfera na pocetku veze je neophodna. Ne možete da zamislite osvajanje u nekoj neprikladnoj atmosferi. Kasnije umete potpuno da se predate, mada nikada ne gubite prisebnost. Uvek ste okruženi osobama suprotnog pola, pa možete sebi da dozvolite i da budete izbirljivi. Ipak, tu za vas i leži glavna opasnost. Ponekad niste sigurni da ste napravili pravi izbor, i skloni ste preteranom kolebanju. Ne osvrcite se previše u prošlost, zahvaljujuci nepresušnom šarmu vaša buducnost je svetla. Vaša boja je zelena.

    IZIDA

    16. oktobar - 09. novembar
    Boginja Izida je boginja cuda, i osobe koje su roðene pod njenom zaštitom kao da imaju magicnu moc. Vaš osmeh je u stanju da opcini svakog, a posebno onog koga ste odluèili da osvojite. U ljubavi dajete sve od sebe i ni malo se ne ustežete da preuzmete inicijativu u svoje ruke. Želite da usrecite svog partnera, i ponekad se dogodi da nemate mere. Vrlo ste strastveni i pre svega otvoreni, a takvo ponašanje ocekujete i od partnera. Za vas nema >zabranjenog voca<, i vašim osecanjima se teško odupreti. Upornost je jedna od vaših najupecatljivijih osobina. Kada ste se za nekog odlucili, on je gotovo sigurno vaš. Vi vodite igru i birate, mada dozvoljavate da budete i izabrani. Naci pravu osobu, za ceo život, za vas je veoma lako. Vi svoju ljubav
    ugledate i kada je kilometrima daleko, a vaš šarm ce uciniti ostalo.
    Vaša boja je tamno crvena.

    TOT
    10. novembar - 03. decembar
    Vi ponekad imate teškoca u iskazivanju svojih osecæanja, narocèito ljubavnih. Sa jedne strane imate potrebu za nekim ko je uvek tu kada se osetite
    tužnim ili neraspoloženim, a sa druge strane imate stalnu potrebu za bekstvom - volite avanture i nova poznanstva. Najviše bi vam prijala osoba koja je uvek na jednom mestu i kojoj vi uvek možete da doðete kada osetite potrebu za spokojem i ljubavlju.
    Vaši potencijali na polju ljubavi najviše zavise od vašeg raspoloženja. Možete biti lenji, ali i velikodušni. Zbog svoje cudljivosti i ceste promene raspoloženja, cesto predstavljate misteriju za druge ljude. Za vas je ljubav sinonim života i zbog toga vam je svaka veza velicanstvena. Rado preuzimate inicijativu. Lako se prepuštate iznenadnim, uzbudljivim ljubavnim doživljajima, i na otvoreno pokazivanje osecanja
    >>>> uzvracate istom merom. Najviše vam prijaju duge veze u kojima postajete pre svega prijatelj sa partnerom.
    Vaša boja je ljubicasta, a oružje duhovitost.

    HATOR

    04. - 31. decembar
    Vi ste zaljubljeni u ljubav. Kada se u nekog zaljubite, teško prekidate vezu. Potreban vam je partner koji ce vas razumeti ali i koji ce umeti da podstakne sva ona osecanja koja se kovitlaju u vašim dubinama. Hator je Boginja umetnosti i muzike i vaša osecanja su rafinirana i nežna. Želite ljubav ali se istovremeno i plašite. Zbog toga ponekad izgledate kao hladna i neosvojiva osoba. U ljubavi obožavate duge pripreme, a strpljenje nagraðujete strašcu. Imate veliki seksualni potencijal, što se iz vašeg ponašanja ne može lako zakljuciti. Konzervativni stavovi i stidljivost koju pokazujete zaista ne može navesti na pomisao o vašoj stvarnoj zainteresovanosti. U braku ste lojali i trudite se da zajednicki život uèinite što sigurnijim i bezbednijim.
    Vaša boja je tamno zelena, a oružje kojim zavodite nije uocljivo na prvi pogled. U tome i jeste vaša tajna. Treba vas postepeno otkrivati.

     
    Forum » Mentalno i fizicko zdravlje » Horoskop » Egipatski horoskop
    • Page 1 of 1
    • 1
    Search: